Winnaar van de Beauty Award 2024: “Newcomer of the Year” !


Pas je skin care routine aan, aan het seizoen.

Waarschijnlijk denk je nu: ‘Waarom zou ik iets veranderen? Ik heb net de perfecte routine gevonden?!’ We snappen je helemaal. Maar net zoals bij de rest van onze huid, kan de behoefte veranderen tijdens de verschillende seizoenen. Geen zorgen, want deze switch hoeft niet heel moeilijk te zijn. Vaak is het een simpele stap: het toevoegen van een hydraterende serum of de overstap naar een meer voedende moisturizer. Welke stap het ook zal zijn, het is belangrijk welke verandering het is en waarom! Wij geven jou daarom een algemene guideline wanneer je overweegt om een aantal kleine veranderingen door te voeren tijdens de wisseling van de seizoenen.

Welke huidverzorgingsproducten zijn belangrijk tijdens de herfst?

De herfst is bij veel mensen één van de favoriete seizoenen; het weer wordt weer wat kouder en de natuur transformeert in prachtige kleuren. Op dit moment ervaart onze huid hetzelfde als tijdens de lente. Er verandert niet heel veel aan onze huid, behalve … allergieën. De herfst is een tijd van het jaar dat veel mensen verschillende allergieën ervaren. Het advies voor onze huid tijdens de herfst, lijkt op het advies tijdens de lente. Maar omdat in ons kikkerlandje de temperaturen al aardig laag kunnen zijn, is het aan te raden om een product toe te voegen die de huid kalmeren en verzachten.

Wat moet je doen tijdens de herfst?

 • De herfst is een tijd in het jaar dat je last kunt hebben van allergieën
 • Probeer skin care die de huid kalmeert en verzacht, wanneer de temperaturen verder dalen. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze UltraCalminglijn
 • Zorg dat je je huid voldoende hydrateert

Winterlaagjes … voor je huid

De magische tijd van de winter. Sneeuw, de feestdagen, koude wind gecombineerd met een winterzonnetje. What could go wrong? Nou … veel! Hoe kouder en droger de lucht wordt, hoe meer je huid last kan hebben van gevoeligheid en irritaties. Het is belangrijk om deze symptomen te bestrijden met hydraterende en kalmerende producten. Voedende moisturizers zijn zeer effectief tijdens de winter. Ze beschermen de huid met een laag van hydratatie, maar zorgen er ook voor dat eventuele roodheid verminderd. Dikkere en voedende moisturizers hebben de eigenschap om vocht vast te houden en zo de huid gehydrateerd te houden.

Winter skin care routine tips

 • De huid kan gevoelig, geïrriteerd en rood zijn door de droge koude lucht
 • Hydraterende en kalmerende producten helpen de huid te verzachten en te beschermen tijdens de winter
 • Dikkere moisturizers geven een extra laag van bescherming tijdens de koude dagen. Dynamic Skin Recovery spf50of Super Rich Repair twee opties voor een voedende moisturizer.

Is je routine klaar voor de lente?

De zon komt weer tevoorschijn, we gaan weer meer naar buiten en pakken de nodige vitamine D mee. Onze huid is hier blij mee, maar er is één ding dat veel mensen gemeen hebben tijdens deze periode: allergieën. Allergieën hebben effect op onze huid op vele verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld te maken hebben met een droge huid. Waarom is dit? Wanneer je medicatie slikt tegen bijvoorbeeld hooikoorts, kan dat je lichaam uitdrogen. De huid kan verschillende reacties hier op geven: droge plekken of dehydratatie lijntjes rondom de ogen en mond. Gelukkig kan deze droogte makkelijk getackeld worden met een hydratatie booster. Denk bijvoorbeeld aan Skin Hydrating Booster.

Wat te doen tijdens de lente?

 • Medicatie tegen allergieën kunnen je huid uitdrogen
 • Have no fear! Een hydraterende booster kan helpen om die droogte te beperken
 • Wellicht is het goed om je moisturizer (tijdelijk) te wisselen voor een meer hydraterende moisturizer

Droge zomers? Hydrateren, hydrateren!

Summertime! Het is veel warmer dan tijdens de lente en hierdoor zweten we veel meer. Ook al hebben we onze perfecte skin care routine gevonden, het kan zijn dat je toch één of twee producten (tijdelijk) moet switchen. Dit komt omdat we meer zweten en daarom vinden we onze moisturizer vaak wat te dik. Het wisselen naar een lichtere moisturizer kan dus veel verschil uitmaken. Het dagelijks reinigen en exfolieëren van je gezicht is een must tijdens de warme maanden. Hiermee voorkom je breakouts en mee-eters. ProTip: vind een moisturizer, bijvoorbeeld Prisma Protect spf30 met een spf en vermijd schade door de zon!

Summer tips:

 • Switch naar een lichtere moisturizer
 • Cleanse en exfolieer tijdens de zomermaanden om onzuiverheden te voorkomen
 • Spendeer je wat tijd in de zon? Spf is een MUST!